The Sleeping Beauty – intro

The_Rose_Bower_Buscot_Park

Hoewel de herfst nu pas echt begonnen is, kondig ik toch al graag Misses Winter  aan. Op 14 december 2018 organiseren Linda, Danielle en ik  de wintereditie van De Creatieve Vrouwencirkel. En deze winter is het The Sleeping Beauty die graag haar wijsheid met ons deelt via kunst, dialoog en verhaal.

Je zou het niet snel zeggen. Dat je ook nog van nut kan zijn als je slaapt. Sterker nog: ‘Met slapende vrouwen kun je de oorlog niet winnen’, zou zo maar een uitspraak kunnen zijn. En toch durf ik dat tegen te spreken. Op twee fronten zelfs. Ten eerste hoef ik geen oorlog te winnen, als ik mij niet in een dagelijkse strijd waan. En ten tweede ondervind ik reeds jaren aan den lijve dat vertragen het nieuwe versnellen is. Een vriendin van mij heeft sinds ze mij kent, een alternatieve naam voor het fenomeen ‘Powernappen’ gevonden, gebaseerd op de momenten dat ze mij midden op de dag, op de bank een dutje zag doen.
“Oh, die doet vanmiddag niet open hoor, zij doet een Almaatje”, zei ze dan. Oftewel, mijn naam staat in haar Bussumer Almanak gelijk aan- weliswaar verkleind- een middagdutje doen.

In het zuiden van Europa hebben ze daar een ander woord voor: Siesta. Wat ik vroeger als kind altijd al verdacht veel op het woord Fiesta vond lijken. Toen ik jaren later eigen baas werd, ook over mijn tijd, was dat het eerste feestje dat ik mijzelf permitteerde. Tussen de bedrijven door, als mijn lichaam dat aangaf, even opladen. Zo hervond ik mijzelf als mijn eigen powerbank. Wekker op 15 minuten en uitchecken maar. Inchecken kun je het ook noemen. Het is maar van welke kant je het bekijkt.

Wat dit met de wintereditie van De Creatieve Vrouwencirkel van 14 december te maken heeft? Nou, als je meedoet, zul je ontdekken dat je – net als The Sleeping Beauty- je eigen innerlijke schoonheid hervindt, als je jezelf de tijd, de rust en de ruimte geeft om te vertragen. Net als wat de natuur in de winter doet; terugtrekken en je neervlijen als een uitgestrekt winterlandschap. En als je het ware winterse geduld kunt opbrengen, zul je versteld staan van wat zich dan aan levensvuur in jou wil laten zien. Daar kan geen prinsenjong op een wit paard tegenop.

Meer weten? Kijk hier voor het programma, de locatie en aanmelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s